top of page

3 x 1 : Chaos, Innovatie, Menselijk proces

1 IDEE VAN MIJ
"Chaos toestaan is de meest praktische en efficiënte manier om creativiteit te laten ontstaan en tot nieuwe inzichten, oplossingen en resultaten te komen. En voor chaos te laten gebeuren is het van belang dat je je ideëen van hoe het hoort durft los te laten en in elke stap in de chaos helder blijft in wat je wèl wilt ervaren." 

1 IDEE VAN IEMAND ANDERS 
Claire Haidar haalt in haar Ted Talk de definitie van Chaos aan:  "een complex systeem van welk gedrag zo onvoorspelbaar is dat het willekeurig lijkt. Dit komt voort uit een zeer grote sensitiviteit voor kleine veranderingen in diverse omgevingen."
Oftewel zij legt uit dat chaos uiteindelijk een systeem is en dus voorspelbaar. Dat dit geen ontregeling of wanorde is. Haar gedachtengoed laat ook zien dat als je systemen en techniek als optioneel aanbiedt in je organisatie en niet als de enige manier om te werken, je hierdoor ruimte laat voor de mens.
Ruimte om er intuitief mee te werken. Zo ontstaan er meerdere manieren om een taak uit te voeren en ontstaat er inderdaad chaos. Maar ook tegelijkertijd adaptief vermogen, innovatie en eerlijke feedback over je organisatie. Met als resultaat creativiteit, samenwerking en dus een menselijke organisatie. 

Bron: Ted Talk Athens van Claire Haidar 
 

1 VRAAG
In hoeverre ben jij comfortabel met chaos in je leven en heb jij een effectieve manier om hier mee om te gaan? 

 

Tot de volgende week!

 

Judith.
The world belongs to the brave.

Judith Stapel is oprichter van de training Doel.Bewust, is coach en werkt in opdracht aan de realisatie van concepten of projecten bij verschillende organisaties en bedrijven. 
Partner bij Let's make it happen, hèt bureau voor effectieve ondernemers support.


P.s. Iris van Herpen, haute couture designer, over chaos, innovatie en vrijheid 

Doe mee 

Dankjewel voor het lezen. Je kan meer praktische ideëen krijgen door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Elke week krijg je 1 idee van mij, 1 idee van een ander en 1 vraag om over na te denken. Laat je e-mail adres achter en schrijf je in. 

Tot de volgende dinsdag

bottom of page