top of page

3 x 1 : Stilte en Rust

1 IDEE VAN MIJ
Wanneer je de rust of stilte zoekt kun je hier nog zo ver voor reizen, maar je mind neem je overal mee naar toe. En als deze veel 'kletst' 'piekert' 'geirriteerd' of vaak 'boos' is, ben je dat ook op de plekken waar je rust zoekt. Maar zodra je je met je mind begint te verhouden en begint te luisteren - dan duik je daadwerkelijk 'de stilte' in.

En andersom geldt dit ook, wanneer je je verhoudt met de stilte - verhoud je je met je mind. 

Een mogelijk confronterende opdracht om achtereenvolgend de lagen van gedachten, emoties, verlangens en gevoelens bloot te leggen om uiteindelijk bij de stilte / de waarheid te arriveren.
Ik zie het als een daad van moed om, in het oog van al dat wat menselijk is, aanwezig te blijven en te blijven luisteren in de stilte.

1 IDEE VAN IEMAND ANDERS 
Eckhardt Tolle zegt in zijn boek Stillness Speaks:
"Silence is helpful, but you don't need it in order to find stillness. Even when there is noise, you can be aware of the stillness underneath the noise, of the space in which the noise arises that is the inner space of pure awareness, consciousness itself. You can become aware of awareness as the background to all your sense perceptions, all your thinking. Becoming aware of awareness is the arising of inner stillness." 

1 VRAAG
"Wat doet stilte met jou?"


Tot de volgende week!

Judith.
The world belongs to the brave.

Judith Stapel is oprichter van de training Doel.Bewust, is coach en werkt in opdracht aan de realisatie van concepten of projecten bij verschillende organisaties en bedrijven. 
Partner bij Let's make it happen, hèt bureau voor effectieve ondernemers support.


P.s.Lees hier over Stillness Speaks een meditatief boek

Doe mee 

Dankjewel voor het lezen. Je kan meer praktische ideëen krijgen door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Elke week krijg je 1 idee van mij, 1 idee van een ander en 1 vraag om over na te denken. Laat je e-mail adres achter en schrijf je in. 

Tot de volgende dinsdag

bottom of page