top of page

3 x 1 : Natuur en het Japanse concept van Wabi Sabi

1 IDEE VAN MIJ

"Je plan van je concept of project is zo goed als de mate van de flexibiliteit van je mind en je bereidheid om te groeien als individu. Twee kwaliteiten die natuur inherent bezit; oneindige flexibiliteit en groei."

1 IDEE VAN IEMAND ANDERS 
"Wabi Sabi is een Japans concept dat waarschijnlijk uit het Zen Boedhisme (Japan) voortkomt. Het laat zien hoe je de natuur en daarmee de tijdelijke aard van elk fenomeen kan omarmen en hiermee de imperfectie verwelkomt van de natuur en van ons als mens. Het laat zien dat de vereniging met onze menselijke aard juist de (innerlijke) schoonheid en rijkdom oplevert door "perfectie" en "hoe het hoort" los te laten.
- Wabi komt van het woord Wabu en beschrijft onze innerlijke wereld, het gevoel van rust, kalmte en nostalgie. 
- Sabi komt van het woord Sabu dat de ervaring van de wereld buiten ons beschrijft zoals het verdwijnen van licht, kleur en hoe de tijd juist karakter en betekenis geeft." 
 
Bron: Azumi Uchitani teachings

 

1 VRAAG
"Wat is het laatste wat niet liep zoals gepland en waar jij je vervolgens over verwonderde?"

Tot de volgende week,

Judith Stapel

Oprichter van de training Doel.Bewust, is coach en werkt in opdracht aan de realisatie van concepten of projecten bij verschillende organisaties en bedrijven. 
Partner bij 
Let's make it happen, hèt bureau voor effectief ondernemers support.

P.s. Dit is onze wereld! 

Doe mee 

Dankjewel voor het lezen. Je kan meer praktische ideëen krijgen door je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief. Elke week krijg je 1 idee van mij, 1 idee van een ander en 1 vraag om over na te denken. Laat je e-mail adres achter en schrijf je in. 

Tot de volgende dinsdag

bottom of page